JFloret™ IFRS9 ECL

Softversko rješenje za implementaciju IFRS9 standarda

31. decembar 2018.
jfloret

Među ambicioznim razvojnim projektima u 2018 godine je definitivno bio i JFloret™ IFRS9 ECL softver, koji omogućava integrisano okruženje za implementaciju IFRS9 standarda.

img

Zajedno sa našim JFloret™ Macro Modeler-om, zadovoljava sve potrebe za izračunavanje očekivanog kreditnog gubitka (ECL) za banke i slične finansijske organizacije.

Softver pokriva kalibraciju parametara (PD, LGD, SR i sl.), staging, forward-looking podešavanja, ekspertska prilagođavanja, ECL kalkulaciju i upoređivanje različitih scenarija kroz interaktivnu vizuelizaciju. Sve je dizajnirano tako da može da zadovolji i zahtjeve bilo koje proizvoljne IFRS9 metodologije i dinamičnog izvještavanja.

JFloret™ platforma omogućava jednobrazno korisničko iskustvo nad našim inteligentnim data blokom (iDB) i drugim distribuiranim procesiranjem između nodova. Svime se upravlja iz centralne aplikacije, a funkcionalnosti su udaljene samo nekoliko klikova.

Platforma podržava procesiranje velike količine podataka i skalabilna je na svakom nivou. Kao dio naše familije alata za analitiku i izvještavanje, softver se može još više eksploatisati od strane naših najzahtjevnijih korisnika u skladu i sa njihovim drugim potrebama generalno - ne samo za ECL.


Povezani članci

JFloret™ Macro Modeler - Objavljen
Softversko rješenje za kvantifikovanje uticaja makroekonomskog okruženja na portfolio banke
8. mart 2018.