Inteligentni Data Blok

Analiza podataka i Softverska infrastruktura

30. april 2017.
idb

iDB - Inteligentni Data Blok

iDB blok je nedostajući dio slagalice, odgovor na sve više prisutan problem sa kojim se susreću srednje i veće organizacije, a to je nemogućnost da se sa lakoćom donesu prave poslovne odluke na osnovu uvida u podatake.

Možete imati podatke bez informacije, ali ne možete imati informaciju bez podataka. – Daniel Keys Moran, programer

Kompanije su bogate brojevima, raspolažu sa podacima, ali su i dalje siromašne pravim uvidom u te podatke. Bez obzira na obećanja BigData i velikih poslovnih softvera u dijelu stvaranja novih mogućnosti, kompanije su i dalje zadržane od stvarnog otključavanja tih mogućnosti i približavanja dragocjenom uvidu u podatke.

Nefleksibilnost, loš kvalitet podataka i slične prepreke ometaju uspješno stvaranje analitike za organizacije koje se u upravljanju vode podacima. Obećano saznanje koje bi trebalo da slijedi nakon implementacije BigData i velikih poslovnih sistema je besmisleno bez pravog upotrebnog konteksta i stvarne mogućnosti da se sistem suzi do onih individualnih metrika koje su bitne za donošenje biznis odluka.

Platforma

iDB uvodi analizu podataka koja zapravo proizvodi primijenjive rezultate. Moći ćete da identifikujete podatke koji su u najboljoj korelaciji sa biznisom, koje su to brzo promijenljive metrike najbolji pokazatelji rasta i koji su to ključni indikatori za donošenje odluka. iDB blok je direktno povezan sa procesom - pametni blok sa direktnim ulazom u pravu analizu radi donošenja odluke A ili B kao konačni ishod.

Radi se o platformi koja pomaže da se poveća brzina, pouzdanost i kvalitet analize podataka. Cilj je omogućiti organizacijama da brzo ostvaruju realan uvid u podatke, da konvertuju taj uvid u operativnu aktivnost, a zatim, da kontinuirano poboljšavaju operacije analitike i njene performanse. Sistem se prirodno naslanja na već implementirana BigData rješenja i poslovne softvere na performantni i pouzdan način. Zauzvrat, postiže se kraće vrijeme do cilja.

iDB je kombinacija alata, raznih poboljšanja procesa, analize podataka i prateće softverske infrastrukture koja omogućava brzo-reagujuću analitiku na visokom nivou kvaliteta i fleksibilnosti. Lako se prilagođava prema korisničkim zahtjevima sa ciljem da se podrži donošenje pravih poslovnih odluka.

Platforma obezbijeđuje jednostavan ulaz sirovih podataka, agilno procesiranje i koncizan izlaz proizvedenih podataka, što omogućava da se sistem lako proširuje i kontinuirano poboljšava u svim dijelovima. Rezultat je brzo-reagujuća, fleksibilna i robustna analiza podataka, koja može da prati kreativnosti internih učesnika i korisnika. iDB samo komplementira donošenje pametnih biznis odluka.

Inteligentni podaci na izlazu

Od vas se očekuje samo da pokažete na izvore sirovih podataka. Mi implementiramo iDB blok - izvlačimo i analiziramo podatke, ostvarujemo korisničke zahtjeve i omogućavamo svu potrebnu softversku infrastrukturu.